Lehdistötiedotteet – Oodi rakkaudelle

HUOM! Muuttunut esitysaika! La klo 19.00 @dramalabbet


TIEDOTE 17.8.2011 – julkaisuvapaa heti

Oodi rakkaudelle ensi kertaa Ruotsiin

Esitystaiteen seuran palkittu ja kiitetty runoesitys Oodi rakkaudelle saa Ruotsin-ensi-iltansa Tukholmassa elokuun lopussa. Näyttelijä Tuukka Vasaman ja ohjaaja Vihtori Rämän teos on kutsuttu Stockholm Fringe (STOFF) -festivaalille, joka järjestetään nyt toista kertaa.

Oodi rakkaudelle on fyysinen ja musiikillinen tulkinta runoilija Tuomas Timosen samannimisestä teoksesta. Raju ja kaunis teos syntyi Kajaanin runoviikon tilaustyönä vuonna 2009, minkä jälkeen se on kiertänyt ahkerasti Suomessa sekä kansainvälisillä festivaaleilla. Viime vuonna Oodi rakkaudelle voitti ensimmäisen palkinnon saksalaisella Thespis-monodraamafestivaalilla sekä kolmannen palkinnon liettualaisella Monobaltija-festivaalilla. Näyttelijä Tuukka Vasama voitti vuonna 2008 Vuoden Nuori Lausuja -palkinnon. Ohjaaja Vihtori Rämä on Rovaniemen teatterin johtaja.

Tukholman-esitysten jälkeen Oodi rakkaudelle jää keikkatauolle, ja palaa ohjelmistoon näyttämövuonna 2012-13.

Esitykset Tukholmassa:
to 25.8. klo 17.45 Kulturhuset (Hörsalen), Sergels Torg
la 27.8. klo 21.00 Dramalabbet, Östgötagatan 2, Södermalm

Lisätiedot:
Stockholm Fringe Fest (STOFF) / www.stockholmfringe.com
Esitystaiteen seura / www.esitys.fi / tuottaja Eeva Kemppi /  044 725 77 00 / info at esitys.fi

Lehdistökuvat

Esitystaiteen seuran Tukholman-vierailua tukevat:

Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto

Pohjoismaisen kulttuuripisteen Pohjoismaiden ja Baltian maiden kulttuurialan liikkuvuusohjelma.


TIEDOTE 1.4.2011 – julkaisuvapaa heti

Palkittu ja kiitetty runoesitys Oodi rakkaudelle vierailee Lahdessa

Näyttelijä Tuukka Vasaman ja ohjaaja Vihtori Rämän teos Oodi rakkaudelle on fyysinen ja musiikillinen tulkinta runoilija Tuomas Timosen samannimisestä teoksesta. Runouteen uuden lähestymistavan avaava esitys on kerännyt kehuja niin kriitikoilta kuin eri-ikäisiltä katsojiltakin.

Raju ja kaunis teos syntyi Kajaanin runoviikkojen tilaustyönä vuonna 2009, minkä jälkeen se on kiertänyt ahkerasti Suomessa sekä kansainvälisillä festivaaleilla. Oodi rakkaudelle voitti viime vuonna ensimmäisen palkinnon saksalaisella Thespis-festivaalilla sekä kolmannen palkinnon liettualaisella Monobaltija-monologifestivaalilla.

Näyttelijä Tuukka Vasama voitti vuonna 2008 Vuoden Nuori Lausuja -palkinnon. Ohjaaja Vihtori Rämä on Rovaniemen teatterin johtaja

Oodi rakkaudelle vierailee Lahdessa, Teatteri Vanhassa Jukossa
to 7.4 klo 19, pe 8.4 klo 19 ja la 9.4 klo 13.


TIEDOTE 1.2.2011 – julkaisuvapaa heti

Palkittu Oodi rakkaudelle ensi kertaa Tampereelle

Näyttelijä Tuukka Vasaman ja ohjaaja Vihtori Rämän teos Oodi rakkaudelle sai  ensi-iltansa Kajaanin Runoviikolla 2009. Esitys on kerännyt kehuja kriitikoilta ja katsojilta – niin nuorilta kuin iäkkäiltäkin.

Tuomas Timosen runoihin pohjautuva esitys voitti vastikään saksalaisella Thespis-festivaalilla ensimmäisen palkinnon. Lausunnossaan festivaalin jury totesi, että Oodi rakkaudelle tuo näyttämölle poikkeuksellisen fyysisen ja äänellisen teoksen, joka lähestyy oivaltavasti yhtä draaman vanhimmista teemoista, rakkauden kärsimystä. Raati kiitti teoksen vivahteikasta herkkyyttä, sekä näyttelijäntyötä ja ohjausta, joiden myötä tekstit saivat vahvan ruumiillisen muodon.

Näyttelijä Tuukka Vasama voitti vuonna 2008 Vuoden Nuori Lausuja -palkinnon. Vihtori Rämä on Rovaniemen teatterin johtaja, ja hänen ohjauksiaan on nähty myös Tampereen Teatterikesässä (Mustan joen syke, Juhlapäivä).

Oodi rakkaudelle -esitys nähdään nyt ensi kertaa Tampereella, TTT:n Kellariteatterissa, to 10.2. ja pe 11.2. klo 19.


Tiedote 18.11.2010 – julkaisuvapaa heti
OODI RAKKAUDELLE VOITTOON SAKSASSA

Oodi rakkaudelle -esitys voitti saksalaisella Thespis-monodraamafestivaalilla jaetun 1. palkinnon.

Näyttelijä Tuukka Vasaman ja ohjaaja Vihtori Rämän teos pohjautuu Tuomas Timosen runoihin. Esitys sai ensi-iltansa Kajaanin Runoviikolla 2009, minkä jälkeen se on kiertänyt Suomessa ja ulkomailla. Tuotannosta vastaa Esitystaiteen seura.

Lausunnossaan festivaalin kansainvälinen jury totesi, että Oodi rakkaudelle tuo näyttämölle poikkeuksellisen fyysisen ja äänellisen teoksen, joka lähestyy oivaltavasti yhtä draaman vanhimmista teemoista, rakkauden kärsimystä. Raati kiitti teoksen vivahteikasta herkkyyttä, sekä näyttelijäntyötä ja ohjausta, joiden myötä tekstit saivat vahvan ruumiillisen muodon. Juryn mukaan runous ei rajoittunut vain esityksen teksteihin, vaan näyttelijän ruumiistakin tuli oma
runonsa.

Suomenkielinen esitys tekstitettiin englanniksi. Käännöksestä vastasivat runoilijat Mikael Brygger ja Marko Niemi.

Thespis on Kielissä, Pohjois-Saksassa, järjestettävä kansainvälinen monodraamafestivaali, joka toteutettiin seitsemättä kertaa 9.-14.11.2010. Mukana oli 13 esitystä mm. Venäjältä, Puolasta, Armeniasta, Kuubasta, Yhdysvalloista ja Saksasta.

Oodi rakkaudelle nähdään keväällä 2011 mm. Rovaniemen teatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa ja Teatteri Vanhassa Jukossa Lahdessa.

Lisätietoja:
Thespis-festivaali / www.thespis-festival.de

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s