Lehdistötiedotteet – Pimeä projekti 3: LIGHT NOISE

TIEDOTE 17.2.2012 – julkaisuvapaa heti

Tampereella kohisee!
Esitystaiteen seuran suurtuotanto Pimeä projekti 3: LIGHT NOISE saa ensi-iltansa Tampereen yliopiston Teatterimontussa 25.2 klo 19.

Pimeä projekti 3: LIGHT NOISE yhdistelee sujuvasti eri taiteenlajeja ja esityskonventioita. Tule katsomaan miten 1800-luvun lopun suomalainen klassikkonäytelmä reagoi nykytanssiin ja miten saksalaisen kansansadun nukkumatille käy noise-konsertissa. Mukana kohinassa Anna Nykyrin ja Timo Heinosen ääni- ja videoinstallaatio.

Esitys tutkii kohinan eri ilmenemismuotoja sekä erilaisia esiintulemisen ja näyttämön täyttämisen tapoja. Kohina konkretisoituu neljällä pienoisnäyttämöllä tanssin, teatterin sekä valo- video- ja äänisuunnittelun keinoin.

Pimeä projekti on Esitystaiteen seuran pitkäaikainen esityshanke. Projektin toisena koollekutsujana toimiva valosuunnittelija ja kuvataiteilija Tomi Humalisto valmistuu kesällä 2012 Suomen ensimmäiseksi valosuunnittelun tohtoriksi. Taiteellisen tohtorintutkinnon kirjallinen osuus on nimeltään Toisin tehtyä, toisin nähtyä – esittävän taiteen valosuunnittelusta muutosten äärellä. Pimeä projekti liittyy kiinteästi Humaliston tutkimustyöhön valosuunnitelun uusien muotojen parissa.

Muut esitykset: Ke 29.2 klo 19 / To 1.3 klo 19 / Pe 2.3 klo 19 / La 3.3 klo 19 /
Su 4.3 klo 15/ To 8.3 klo 19 / Pe 9.3 klo 19 / La 10.3 klo 19 / Su 11.3 klo 15.

Esityksen kesto n 1h.
Liput 15 / 10 €
Esitys toteutetaan yhteistyössä Tampereen yliopiston Tutkivan teatterityönkeskuksen kanssa.

Taustatietoa esityksestä ja videonäytteitä harjoitusprosessin varrelta: www.esitys.fi

Lisätietoja ja lippuvaraukset:
Esitystaiteen seuran tuottaja
Eeva Kemppi / 044 725 77 00 / info@esitys.fi

Jos haluat haastatella työryhmän jäseniä tai tulla seuraamaan LIGHT NOISE harjoituksia, niin otahan yhteyttä seuran tuottajaan.
TERVETULOA!
* * *
LIGHT NOISE -työryhmän koollekutsujina toimivat valosuunnittelija Tomi Humalisto ja ohjaaja Vihtori Rämä. Lisäksi työryhmään kuuluvat äänisuunnittelija Mikael Eriksson, esitysdramaturgi Timo Heinonen, tuottaja Eeva Kemppi, näyttelijä Olli Kontulainen, tanssija Hanna Korhonen, mediasuunnittelija Teemu Määttänen, tanssija Maija Nurmio, kuvataiteilija Anna Nykyri, tanssija-koreografi Elina Pirinen ja näyttelijä Tuukka Vasama.

Esitystaiteen seuran vuonna 2004 käynnistynyt Pimeä projekti tutkii esityksen reunaehtoja ja näkyvyyteen liittyviä murtumia sekä esitysteknologian ja esiintyjäntyön suhdetta. Esityssarjan aikaisemmat osat Pimeä projekti (2006) ja Sellainen kuin – päällekirjoituksia hyvää (2009) nähtiin Kiasma-teatterissa ja Zodiakin Galleria Kandelassa.

Esitystaiteen seura on helsinkiläinen, 2005 perustettu eri taiteenalojen ammattilaisista koostuva taiteilijakollektiivi, joka tuottaa esitystaiteen kentälle eli eri taidelajien välimaastoon sijoittuvia teoksia ja etsii innokkaasti uusia esittävän taiteen muotoja. Esitystaiteen seura pyrkii myös poistamaan nykyteatterin pääkaupunkikeskeisyyttä.


Mainokset