Eskus – Esitystaiteen keskus

Esitystaiteen seura on yksi Eskuksen perustajajäsenryhmistä. Eskus on seuramme tukikohta, jossa kokonnumme ja työskentelemme. Myös toimistomme sijaitsee Eskuksella, yhteistoimistossa muiden jäsenryhmien kanssa.

Mikä Eskus?

TARKOITUS Eskus – Esitystaiteen keskus on esitystaiteen ryhmien – Esitystaiteen seura, Oblivia, Presentaatio, Toisissa tiloissa ja Todellisuuden tutkimuskeskus – vuonna 2009 perustama sateenvarjo-organisaatio. Eskuksen tarkoitus on kehittää esitystaiteen alaa, lisätä tekijöiden välistä yhteistyötä, parantaa esitystaiteen tunnettavuutta ja tarjota toimintamahdollisuuksia myös muille kentän taiteilijoille sekä laajentaa esitystaiteen toimintaa kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

TILA Eskus avasi ensimmäiset toimitilansa Helsingin Suvilahteen syyskuussa 2011. Puhdistamo-rakennnuksen toinen kerros on synergiatila, työpaikka ja yhteisö esitystaiteen tekemiselle ja tuottamiselle. Se tarjoaa kotipesän freelancetaiteilijoille ja luo puitteet kehittyvälle taiteenalalle. Esitystaiteen keskus tarjoaa harjoitus- ja toimistotiloja esitystaiteen ja koko vapaan näyttämötaiteen kentän ammattilaisten käyttöön.

TOIMINTA  Eskuksen toiminnan tarkoitus on tukea esitystaiteen tekijöitä ammatillisesti. Toiminnan perustana ovat taiteilijalähtöisyys, kansainvälisyys, yhteisöllisyys ja avoimuus. Toiminnan muotoja ovat seminaarit, keskustelut, aamutunnit, taiteilijavaihdot ja residenssitoiminta. Eskus toimii myös hankevetäjänä yhteisötaiteen ja kansainvälisen toiminnan alueilla. Eskus vahvistaa esitystaiteen profiilia itsenäisenä taiteenlajina ja kommunikoi päättäjien ja yleisöjen suuntaan.

Lisää Eskuksesta: http://www.esitystaide.fi

Eskuksen videoita Vimeossa.