H.

H. on sisarteos William Shakespearen Hamlet-näytelmälle. Se kertoo tarinan Hamletin bestiksestä, Horatiasta (eisukupuolimääritelty). Esitys etsii hellittänyttä, sensuaalista ja pehmeää tilaa, näyttämöä asioille ja olemisille, joille ei ollut tilaa Hamletissa.

Työryhmään kuuluvat: tanssitaiteilija Hanna Ahti, näyttelijä Noora Dadu, kuvataiteilija Jaana Laakkonen, ohjaaja-esitystaiteilija Lauri Mattila, äänisuunnittelija Tatu Nenonen, pukusuunnittelija Piia Rinne sekä tuottaja Mari Pääkkönen.

Esitykset:
Ensi-ilta to 13.6.2019 klo 19
la 15.6. klo 19
su 16.6. klo 15
ti 18.6. klo 19
ke 19.6. klo 19
to 20.6. klo 19

Liput: 20/12e https://holvi.com/shop/esitystaide/
Esityspaikka: Teatteritalo Universum (Perämiehenkatu 13)

Tuotanto: H-työryhmä, Esitystaiteen seura ja Circus Maximus yhteistyössä Universumin kanssa. Esitystä ovat tukeneet: Koneen säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Oskar Öflunds Stiftelse, Hiljaisuus-festivaali /Hiljaisuus-residenssi, Taike ja Helsingin kaupunki.

 

 

H:sta kirjoitettua:

”Ja, experimenerandet resulterar i rolig och stimulerande scenkonst som känns överraskande relevant.”

Isabelle Rothberg, HBL / 15.6.2019

”H. esityksellistää vaihtoehtoisen kuuntelevan, toiseen kiinnittyvän materiaalisuuden. Elämä on vaikeaa, lempeää, yhteisolijuutta, useimmiten kömpelöä yritystä elää. H. on varmasti ollut jo prosessina sitä, mitä materiaalistaa. Muutoin tuskin olisi mahdollista luoda tällaista olotilaa.

Universumin tilasta tulee meille aistimuksellinen maasto, johon asettautua oleilemaan, istuskelemaan tai makoilemaan. Meidät viritetään tähän pakottamattomaan kanssaoleiluun ja ystävän kuoleman jättämään surun ja kaipuun maisemaan – niin hienovaraisin sanoin piirrettyyn. Tai meidät saatetaan kuuntelemaan nyky-Hamletin terapiapuhetta. Mutta puhe on loppujen lopuksi vain ohut säie. Tärkeämpää on se, mitä ruumiit tekevät ja miten ne ovat toistensa kanssa yhteydessä, vaivalla, hellyydellä, huumorilla.”

Hanna Helavuori, Merkintöjä Hanna Helavuoren työpäiväkirjasta / 18.6.2019

”Kaikkea en ymmärrä, oikeastaan en puoliakaan. Ehkei minun tarvinnutkaan. Sain olla pihalla ihan vapaasti, ja antautua virran vietäväksi. Ehkä aivoni ja kehoni tarvitsi tätä, oudon meditatiivista kokemusta mitä ei tarvitse koittaa analysoida tai tulkita. Kiitos siitä työryhmälle!”

Paljon melua teatterista -blogi / 20.6.2019

”Älyllisesti anarkistisen esityksen onnistuneisuus piilee siinä, että kritisoidessaan Hamletia totisesta torvensoitosta, se ei ole itse lainkaan totinen.”

Tuomas Rantanen, Voima / 1.7.2019

Medialle