Double Bill: Aino Ojasen Instant Delay ja Iina Taijonlahden Dumplings

Helatorstaina nähdään kaksi kataesitystä, kaksi itsenäistä tanssisooloa, joissa molemmissa tehdään matkaa yksityisestä yleiseen. Kahden sujuvasti eri taiteenalojen välimaastossa liikkuvan taitelijan pitkään haudutetut teokset Aino Ojasen Instant Delay ja Iina Taijonlahden Dumplings nähdään galleria Forum Boxissa vain kaksi kertaa 30.5. ja 4.6. 2019 klo 19.
Double Bill on kahden erilaisen soolon ilta, jonka keskiössä on subjektiivinen kokemus, läheltä ja kaukaa. Aino Ojasen Instant Delay tutkii trauman aiheuttamaa viiveen kokemusta; tyhjyyden ja pysähtyneisyyden tunnetta, joka samalla tarjoaa tilan parantaville oivalluksille ja uusia suuntia maailmassa olemiselle, sen näkemiselle ja kokemiselle. Teos on visuaalinen kertomus mielestä ja kehosta tuulen ja veden kannattelemassa välitilassa. Mitä jos emme näkisikään tätä tilaa ongelmaisena, vaan tunnustaisimme sen potentiaalin?
Iina Taijonlahden soolo Dumplings seuraa kansalaisen elämää yhteiskunnassa, jossa kuluttaminen, kontrolli, sensuuri ja propaganda ovat vallitsevia arvoja. Teos pohjaa Taijonlahden omiin kokemuksiin asumisesta Kiinassa ja vierailusta Pohjois-Koreaan. Teoksessa kuullaan myös Pohjois-Koreassa äänitettyä materiaalia. Sisältää natriumglutamaattia, tosin teoksen yhteydessä tarjottavat tarjoilut eivät.
Instant Delayn videoista ja äänisuunnittelusta vastaa Aino Ojanen. Molempien teosten valosuunnittelun on tehnyt valosuunnittelija ja skenografi Ada Halonen. Dumplings-teoksen videot on kuvannut Vesa-Pekka Grönfors ja äänisuunnittelusta vastaa muusikko Olga Nosova.
Valokuvat ja graafinen ilme: Vesa-Pekka Grönfors ja Aino Ojanen.
Ensi-ilta galleria Forum Boxissa 30.5. klo 19:00
Toinen näytös Forum Boxissa 4.6. klo 19:00
Liput 15€/10€ vain etukäteen Holvista: https://holvi.com/shop/esitystaide/
Esitys on Ojasen, Taijonlahden sekä Esitystaiteen seuran yhteistuotanto.
*****
Aino Ojanen on helsinkiläinen tanssi- ja kuvataiteilija, joka liikkuu kehollisen ja visuaalisen välimaastossa niin Suomessa kuin ulkomailla. Hänen työskentelynsä painottuu monitaiteellisiin projekteihin, improvisaatioon ja videotaiteeseen. Tällä hetkellä hän on kiinnostunut luonnon koreografioista.
Iina Taijonlahti on helsinkiläinen tanssitaiteilija ja kehollinen valmentaja, joka on työskennellyt Suomen lisäksi muun muassa Australiassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Taijonlahti käsittelee töissään ihmisyyttä ruumiillisuuden kautta suhteessa ympäristöön, kulttuuriin ja teknologiaan sekä pyrkii luomaan dialogisuutta taiteen ja yhteiskunnan eri sektoreiden välille.