Äänikairat

Äänikairat on Esitystaiteen seuran ja Jaap Kleveringin valon ja äänen installaatio.  Kivestä, vedestä, puusta, tulesta ja ilmasta rakentuu äänten ja tunnetilojen kokonaisuus, joka avaa katsojan oman mielikuvituksen. Esityksellä ei välttämättä ole yhtä pysyvää muotoa, vaan se voi muuttua ja muovautua yleisön, tilanteen ja ympäristön mukaan. Esityksen ymmärtäminen ei edellytä suomenkielen taitoa, vaan esitys avautuu kaikenkielisille ja kaikenikäisille katsojille.

Äänikairat toteutetaan aidossa kodassa, jonka keskellä on näyttämö. Esityksen jälkeen voi kotaan jäädä keskustelemaan ja viettämään aikaa esiintyjien ja toisten katsojien kanssa. Yleisö voi halutessaan osallistua myös kodan pystytykseen ja purkuun: yhteisöllisyys syntyy kuin huomaamatta yhteisen tekemisen kautta. Kodan intiimi tila ja esityksen sisältö luo puitteet luiskahtaa satujen ja alkuvoimien maailmaan, jossa ihme on mahdollinen. Kota luo ikiaikaisen tilan urbaaniin ympäristöön.

Työryhmä

Työryhmän muodostavat ääni- ja esitystaiteilija Jaap Klevering, näyttelijä, ohjaaja, yhteisötaiteilija Merja Pennanen ja ohjaaja Atro Kahiluoto.

Mainokset