Tulilla

Ihmisen luontosuhdetta käsittelevä Tulilla perustuu kirjailija A.E. Järvisen tarinoihin. Esitys tapahtuu elävän tulen äärellä, siirrettävässä kodassa, joka voidaan pystyttää ulos eri esityspaikkoihin. Tulilla rakentuu näyttelijäntyön varaan, eikä esityksessä käytetä teknisiä apuvälineitä tai sähköä.

Urbaani ympäristö ja arkaainen esitystila ja –tapa luovat ristiriidan, joka korostaa  luontosuhteessamme tapahtunutta repeämää ja sen peruuttamattomuutta. Esitys haluaa rakentaa tätä suhdetta uudelleen turvautumatta kuitenkaan sentimentaalisuuteen.

Tulilla nähtiin kesäkuussa 2014 Helsingin Suvilahdessa,  Kalasatamassa ja Tervasaaressa. Yleisölle tarjottiin kodassa keitetyt nokipannukahvit.

 

Työryhmä:
Ohjaaja Atro Kahiluoto
Esiintyjät Jaap Klevering, Joni Kuokkanen ja Merja Pennanen.

 

Lue ennakkojutut Kansan Uutisissa ja Skenet -verkkojulkaisussa.
Esityksen arviot Helsingin Sanomissa ja Teatterikärpäsen puraisuja -blogissa.

ESITYSINFO

Suvilahti ja Kalasatama
Ensi-ilta 16.6 klo 19
Muut esitykset:
17.6 / 18.6 / 24.6 / 25.6
Opasteet Kalsataman metroasemalta

Tervasaari
27.6 / 28.6 / 29.6.
Tervasaari Info


* * *

Muinaisteatteriyhdistys

Muinaisteatteriyhdistys on ohjaaja Atro Kahiluodon perustama avantgardistinen, vapaa teatterilaisten ja esitystaiteilijoiden rekisteröimätön yhteenliittymä. Muinaisteatteriyhdistys etsii esittämisen uusia tapoja menneisyydestä. Lähtökohtana on luja usko ajan elliptisyyteen ja periaate, että kun mennään tarpeeksi kauas menneisyyteen, tulee tulevaisuus vastaan.

Aikaisempia Muinaisteatteriyhdistyksen teoksia ovat olleet Kalevala (yhteistyössä Q-Teatterin kanssa 1997), Herakles (yhteistyössä Ylioppilasteatterin kanssa 2008), Kalevalaa etsimässä (yhteistyössä Totem teatterin kanssa 2009).

www.muinaisteatteriyhdistys.com

Tulilla on Esitystaiteen seuran ja Muinaisteatteriyhdistyksen yhteistuotanto. Tulilla on jatkoa osittain saman työryhmän keväällä 2012 Rovaniemen teatterille valmistamalle esitykselle Erätulien loisteessa.

Mainokset