Pimeä projekti 3: LIGHT NOISE

Esitys kohinasta

Pimeä projekti oli Esitystaiteen seuran monivuotinen esityshanke, joka tutki esityksen reunaehtoja ja näkyvyyteen liittyviä murtumia. Esityshankkeen kolmas osa Pimeä projekti 3: LIGHT NOISE eli esitys kohinasta nähtiin helmi-maaliskuussa 2012 Tampereella Teatterimontussa.

Ensi-ilta oli 25.2.2012. Esitys toteutettiin yhteistyössä Tampereen yliopiston Tutkivan teatterityönkeskuksen kanssa.

Pimeä projekti 3: LIGHT NOISE yhdistelee ennakkoluulottomasti eri taiteenlajeja ja esityskonventioita. Teatterimontussa nähdään miten 1800-luvun lopun suomalainen klassikkonäytelmä reagoi nykytanssiin ja miten saksalaisen kansansadun nukkumatille käy noise-konsertissa. Mukana kohinassa Anna Nykyrin ja Timo Heinosen ääni- ja videoinstallaatio.

Kohina on yksi nykyihmisen kokemusmaailmaan keskeisesti vaikuttavista tekijöistä. Elämme jatkuvan ärsykevirran keskellä, osa signaaleista yltää tajuntaamme ja osa jää taustalle. LIGHT NOISE-työryhmä pohtii, mitä kaikkea kätkeytyy näkyvään todellisuuteemme; minkälaisia tapahtumia ja ilmiöitä on huomaamattamme läsnä silmiemme edessä.

Pimeä projekti 3: LIGHT NOISE tutkii kohinan eri ilmenemismuotoja sekä erilaisia esiintulemisen, häirinnän ja näyttämön täyttämisen tapoja. Abstrakti tutkimuskohde konkretisoituu neljällä pienoisnäyttämöllä tanssin, teatterin sekä valo- video- ja äänisuunnittelun keinoin.

Työryhmä

Valosuunnittelija Tomi Humaliston ja ohjaaja Vihtori Rämän koolle kutsuma työryhmä koostui eri esittävän taiteen aloja ja asiantuntemusta edustavista ammattilaisista. Työryhmään kuuluivat Humaliston ja Rämän lisäksi äänisuunnittelija Mikael Eriksson, esitysdramaturgi Timo Heinonen, tuottaja Eeva Kemppi, näyttelijä Olli Kontulainen, tanssija Hanna Korhonen, mediasuunnittelija Teemu Määttänen, koreografi-tanssija Maija Nurmio, kuvataiteilija Anna Nykyri, koreografi-tanssija Elina Pirinen ja näyttelijä Tuukka Vasama.

Teknologisesta suunnitteluryhmästä vastasivat Tomi Humalisto ja Teemu Määttänen. Esiintyjäntyön suunnittelusta vastasivat yhdessä työryhmän näyttelijät ja tanssijat. Timo Heinonen ja Anna Nykyri toteuttavat esityksessä nähtävän kuva- ja ääni-installaation.

Lue lisää Pimeä projektin historiasta sekä LIGHT NOISE esityksen taustoista ja katsele videoita harjoitusjaksoilta.

Mainokset