Jäämatka

Suuruudenhullua esitystaidetta:

Esitys alkaa Helsingissä ja päättyy Jäämerellä

Jäämatka tarjoaa yhdelle katsojalle kerrallaan mahdollisuuden tehdä ikimuistoinen matka ja siirtymärituaali halki Suomen, Jäämerelle saakka.

Ohjaaja ja esitystaiteilija Lauri Antti Mattilan luotsaaman työryhmän Jäämatka on kolmipäiväinen rituaalinen vaellusesitys. Esitys alkaa, kun auton ovi sulkeutuu aamulla Helsingissä, ja päättyy siihen kun auto saapuu seuraavana aamuna Jäämerelle.

7 esitystä toteutettiin kesällä 2017.

Jäämatka on esitys sielun kirkastamiseksi. Matkalainen saa mukaansa oppaan ja kanssakulkijan, kuljettajan. Matkaa jaksottavat sielua huokoistavat pysähdykset ja yöksi leiriytyminen. Jäämatka on siirtymäriitti, sielunvaellus ja puhdistautuminen. Matka on summaus kaikkein tärkeimmistä asioista, jotka pitävät pinnalla ja joiden turvin on toivoa ja uskoa.

Jäämatka on syntynyt rakkaudesta autossa istumiseen, kyydissä oloon, lähtemiseen, tuuleentumiseen ja roadmovie-genreen. Se jättää haikeat jäähyväiset katoavalle kansanperinteelle, yksinäisen kulkijan automatkalle, tuoden kipeästi esille jatkuvan kasvun seuraukset, kuten arktisten alueiden lämpenemisen ja alueen resursseista käytävän kilpajuoksun.

Mukaan matkalle pääsi osallistumalla lippuarvontaan.

Ensi-aamu 22.5.2017.
7 matkaa touko-heinäkuussa.

Esityksen sivut ja tietoa lippuarvonnasta: jaamatka.info
FB-sivut: facebook.com/jaamatka ja facebook.com/events/112136742644215/
Esitystaiteen seura: esitys.fi

Työryhmä: Lauri Antti Mattila, Esa-Matti Smolander, Juhani Haukka, Sari Paljakka, Sanna Uuttu ja Samuli Lehto.

Tuotanto: Työryhmä yhdessä Esitystaiteen seuran kanssa.
Jäämatkaa tukee Koneen säätiö ja Esitystaiteen seura.