Energiapolitiikka.esitys

Energiapolitiikka.esitys on Esitystaiteen seuran vuonna 2016 käynnistynyt kolmevuotinen utooppinen esitys- ja tutkimushanke.  Energiapoltiikka etsii ja etsii ratkaisuja tuottaa uusiutuvaa lähi- ja pienenergiaa fiktiivisessä lähitulevaisuudessa. Energiapolitiikka  koostuu pelitapahtumista, tieteellisistä ja journalistisista artikkeleista, laajasta dokumentaatiosta sekä pienenergiatuotantopalstasta.  Vuonna 2017 perustettava energiatuotantopalsta on hankkeen ydin ja toimii esityksen näyttämönä. Palsta perustetaan keväällä 2017 Tiedekeskus Heurekan Tiedepuisto Galeileihin.

Vuoden 2016 aikana suunnitellaan Energiapolitiikka-esityksen tulevaisuusvisio ja luodaan toimiva malli ensimmäisen pienenergiatuotantopalstan perustamiseksi. Tulevaisuusvisio ja palstan malli suunnitellaan peleissä, joiden esikuvina ovat teatteriprosessien mallipalaverit, strategiapelit sekä tulevaisuudentutkijoiden käyttämät rooli- ja tarinapelit. Peleihin kokoontuu eri alojen asiantuntijoita ratkaisemaan palstan perustamiseen ja toimintaan liittyviä kysymyksiä ja haasteita. Energiapelit pelataan syksyllä 2016 ja talvella 2017.

Palsta rakennetaan keväällä 2017 Tiedekeskus Heurekan Tiedepuistoon. Palstalla tuotetaan uusiutuvaa energiaa mm. aurinkopaneelien, pientuulivoimalan ja pienimuotoisen viljelyn avulla. Palsta toimii Energiapolitiikka.esityksen näyttämönä sekä tuottaa tietoa, jonka avulla voimme esittää ratkaisumalleja tulevaisuuden energiantuotannollisiin haasteisiin. Palstalla järjestetään yleisölle avoimia osallistavia esityksiä ja talkoita.

Työryhmä
Koollekutsujat:
Atro Kahiluoto, teatteriohjaaja
Reija Hirvikoski, visuaalinen suunnittelija
Olli Pitkänen, tekniikan tohtori, vanhempi tutkija

Dramaturgi: Sanna Uuttu
Dokumentaristi: Jaakko Ruuska
Tuottaja: Eeva Kemppi

Esityshanke käynistettiin 14.2.2016 hankkeen avaustilausuudessa Esitystaiteen keskuksella.

Ensimmäiset Energiapelit pelataan Eskuksella su 11.9. ja 25.9 klo 16-19.
Pelit ovat maksuttomia ja avoimia yleisölle. Tervetuloa!

Lue lisää hankkeesta verkkosivuilta!

energiapeli1

 

Mainokset