Syysresidenssi

Esitystaiteen Seura avoin haku: SYYSRESIDENSSI 2021

Esitystaiteen seura järjestää avoimen haun syysresidenssiin marraskuulle 2021.

syysresidenssi-avoin-haku-

Etsimme esityksiä, aiheita, praktiikoita, prosesseja ja ehdotuksia, jotka tekijä(t) itse tuntee juuri nyt inspiroiviksi ja ajankohtaisiksi. Muoto ja tekniikka on vapaa, ehdotus voi olla mitä tahansa teoksen työpajajaksosta installaatioluonnokseen ja harjoitemaastosta esityksen tekemiseen. Hakijoiden taiteenalaa ei ole rajattu, mutta ehdotusten odotetaan sisältävän jonkin performatiivisen / esityksellisen / esitystaiteellisen aspektin. Kannustamme sekä työryhmiä että yksittäisiä taiteilijoita hakemaan. Kannustamme hakemuksia myös taiteellisen uran eri vaiheissa olevilta hakijoilta.

Residenssi on tilaresidenssi. Tarjoamme valituille taiteilijoille ilmaisen työskentelytilan (Esitystaiteen keskukselta Suvilahdesta Helsingistä (Eskus), sali 4, koko 60m2), joka on varustettu perusäänentoistolla. Hakija voi olla yksittäinen tekijä tai ryhmä. Residenssiin kuuluu Esitystaiteen seuran organisoima rento artist talk -tapahtuma (esim. projektin lähtökohtien avaaminen muille residenssitaiteilijoille) ennen residenssijakson alkua sekä vapaamuotoinen avaus (demo/avoimet harjoitukset/keskustelu/opintopiiri/muu) jakson lopussa.

Residenssiaika on kaksi tai neljä viikkoa (ma-su) välillä 1-28.11.2021. Tila on varattu residenssille arkisin klo 08.00-17.30, ja viikonloppuisin 8-22. Kerrothan hakemuksessasi haluaisitko mieluummin työskennellä arkisin tai viikonloppuna. Residenssiin valitaan 1-4 ryhmää/ehdotusta. Residenssiä haetaan täyttämällä LOMAKE sekä lähettämällä liitteet osoitteeseen residenssi.esitys@gmail.com otsikolla SYYSRESIDENSSI/ ”projektin nimi” viimeistään perjantaina 26.maaliskuuta. (26.03.2021).

Pyydämme liittämään hakemukseen seuraavat asiat:

*Teoksen/projektin kuvaus + projektin tavoitteet (max 1 A4)

*Lyhyt reflektio/ajatuksia siitä, miten projekti toimii osana Esitystaiteen seuran / Eskuksen yhteisöä. Millaista vastavuoroisuutta se ehdottaa, mitä se antaa, millaisia toiveita työskentelyyn sisältyy?

*Kerro meille miksi sinulle olisi tärkeää saada residenssi juuri tälle projektille tai idealle.

*CV/t

Voit hakea residenssiä, vaikka et olisi Esitystaiteen seuran jäsen. Valitulta taiteilijalta/taiteilijoilta edellytetään jäseneksi liittymistä ennen residenssipaikan vastaanottoa. Hakemukset käy läpi Esitystaiteen seuran hallituksesta valittu syysresidenssityöryhmä, jossa on tänä vuonna Wilhelmina Ojanen, Jon Irigoyen ja Esitystaiteen Seuran jäsen Kardo Shiwan. He tekevät ehdotuksen residenssivalinnoista muille hallituksen jäsenille, jotka tekevät lopullisen valinnan yhteistyössä syysresidenssityöryhmän kanssa. Ilmoitamme valinnoista kaikille hakijoille viimeistään huhtikuun lopussa.

Hakemuksista valitaan residenssiin seuraavin perustein: yhteys ja sitoutuminen Esitystaiteen Seuran toimintaan, työsuunnitelman selkeys, residenssitilan tarve sekä taiteilijoiden ja työryhmien monimuotoisuus.