Tulossa syksyllä 2020

****

LOGO_color_blackText_BIG

ELOKUU

Anna-Sofia Sysser & työryhmä: Paradisaea (SIIRRETTY KORONAN TAKIA KEVÄÄSEEN 2021)

Paradisaea on erityisesti lapsi- ja perheyleisöille suunnattu esitystaideteos, jonka lähtökohtana ovat kaksi lintuheimoa: paratiisilinnut ja lavastajat. Esitys saa ensi-iltansa elokuussa 2020 Nykytaidetila Kutomossa Turussa Esitystaiteen seuran tuotantona. Sen jälkeen teos tuodaan Helsinkiin.

Ohjaus: Anna-Sofia Sysser

Äänisuunnittelu: Jonna Karanka

Valosuunnittelu: Ina Niemelä

Esiintyjät: Katja Sallinen, Sophia Wekesa, Marjut Maristo ja Enni Suominen

Esitykset Turussa Nykytaidetila Kutomolla Esitystaiteen seuran ja Ehkä-tuotannon yhteistuotantona.

****

SYYSKUU

Joel Texeira Neves: Kuunteleminen

Kuunteleminen on opastus taajuuksiin 0–100khZ. Taajuuksiin, jotka helposti häviävät ihmisten välillä. Nämä taajuudet resonoivat ruumiissa, mutta vain harvoin sisäkorvassa. Tälle kierrokselle ja takaisin teidät opastaa Silva Belghiti.

Näyttelijä: Silva Belghiti

Ohjaaja: Joel Teixeira Neves

Äänisuunnittelija: Johannes Vartola

Skenografi: Samuli Laine

Tuottaja: Veera Lamberg/ Esitystaiteen seura

Visuaalinen ilme: Samuli Laine

Tuotanto: Esitystaiteen seura, Kiasma-teatteri ja Tampereen Työväen Teatteri

****

LOKAKUU

Jon Irigoyen: The Mole, the Serpent and the Spider

The Mole, the Serpent and the Spider tutkii ja terävöittää huomiokykyämme (poliittiseen) liikkeeseen käyttäen apunaan eristämisen, voimaannuttamisen ja toiston työkaluja. Työskentelyn aikana taiteilijat pyrkivät tekemään näkyväksi piiloon jääneet ja ohitetut kehon liikkeet ja kehollisuuden ilmentymät, jotka kuvaavat yhteiskuntien kehitystä järjestyksen ihannoinnista kontrollin ihannointiin.

Esitykset Kallio Stagella 15.-16.10.

Girod & Martikainen & Supponen: Mouthpiece

Koreografi-tanssijat Elias Girod ja Linda Martikainen sekä säveltäjä Lauri Supponen ohjaavat nykymusiikkia ja -tanssia sekä niiden praktiikoita yhdistävän Mouthpiece-teoksen. Lisäksi mukana on kolme puhallinsoittajaa: huilisti Kaisa Kortelainen, oboisti Saku Mattila ja saksofonisti Joonatan Rautiola sekä äänisuunnittelija Johannes Vartola.

Ryhmä tutkii yhdessä kehojen kommunikaation eri muotoja, kehoihin liittyviä sosiaalisia konstruktioita, yksityisen ja julkisen rajoja sekä tässä hetkessä olemista. Tarkastelupintoina näille aiheille toimivat suu ja sitä kautta kulkeva hengitys.
Osatuottajana projektissa ovat Esitystaiteen seuran lisäksi Mad House ja kamariyhtye Uusinta Ensemble.

Ensi-ilta ja kolme esitystä Mad Housella 27.10-1.11.2020.

****

MARRASKUU

NIGHTSCHOOL 2020

Nightschool on aikuisten yökoulu muutoksesta ja tulevaisuudesta. Se on yön yli kestävä esitys ja retriitti, joka antaa tilan ja ajan henkilökohtaisen muutoksen tutkimiselle osana ennennäkemätöntä ekokriisiä. Yön yli kestävä NIGHTSCHOOL on poikkeuksellinen mahdollisuus osallistua ekologiseen jälleenrakentamiseen esityksen muodossa sekä altistua taiteelle ja pimeydelle, yhdessä kahdenkymmenen muun osallistujan ja mukaan kutsuttujen asiantuntijoiden ja tutkijoiden kanssa. Yön aikana yhdessä opitut ja jaetut tiedot, taidot ja tunteet ovat avainasemassa sopeutumisessa ja selviytymisessä jälkifossiilisessa maailmassa.

Työryhmä: Milla Martikainen, Maija Nurmio, Pauli Riikonen, Essi Rossi ja Ulla Raitio

Taiteellisen työryhmän lisäksi jokaiseen esitykseen kutsutaan myös eri alojen asiantuntijavieraita, tutkijoita ja taiteilijoita. Merkittävää on myös katsojien muuttuminen osallistujiksi ja oman kokemuksensa asiantuntijoiksi teoksen sisällä. Yön aikana nämä erilaiset näkökulmat, tiedot, taidot ja tarpeet tulevat jaetuksi tasa-arvoisessa ja turvallisessa tilassa.

Esitykset Helsingissä 20.11.2020 ja 28.11.2020.

****

MENOSSA KOKO VUODEN

Mattila & Haukka: Etsitkö töitä?