Anna-Sofia Sysser työstää uutta teostaan

Esitystaiteen seuran jäsen Anna-Sofia Sysser työstää parhaillaan uutta teostaan Koneen säätiön apurahalla. Teos on osa Esitystaiteen seuran tämän vuoden tuotantoa ja saa ensi-iltansa ensi syksynä.

Toimittaja Anna-Stina Nykänen haastatteli Anna-Sofia Sysseria viime sunnuntain Helsingin Sanomiin:

Lue juttu tästä!

”Taiteilija Anna-Sofia Sysserin vuosia jatkunut työsarka alkoi pienestä havainnosta. Hän alkoi kiinnittää huomiota siihen, miten usein Suomessa törmäsi trooppisiksi kutsuttuihin asioihin. Niitä tuli vastaan koko ajan kaupoissa. Ja tietysti oli useita kylpylöitä.

15c09cdb114b42e2d8eb417b1f54-1455719.jpg!d

Sysseriä alkoi tosissaan kiinnostaa keinotekoisen tropiikin näkyminen suomalaisten elämässä. Miten tropiikkia meillä tuotetaan, mitä merkityksiä me sille annamme? Ja onko sillä mitään tekemistä todellisen tropiikin kanssa?

Vuonna 2018 Sysser teki aiheesta lopputyönsä Aalto-yliopistossa visuaalisen kulttuurin ja nykytaiteen maisteriohjelmassa (ViCCA). Työn nimi oli Tropical Dreams. Nyt hän jatkaa aiheen parissa Koneen säätiön apurahalla. Tutkimuksen lisäksi tarkoitus on laatia aiheesta dokumenttielokuvan käsikirjoitus ja tehdä lasten esitys.”