Esitystaiteen seuran tapahtumakalenteri/ Syksy 2019

leaf-4470075_1280

12.9.2019 Uusien ilta klo 17.30

Ilta on avoin ja tarkoitettu kaikille seuran toiminnasta kiinnostuneille taiteilijoille ja valmistumista lähestyville opiskelijoille.

Esitystaiteen seura esittäytyy ja kertoo toiminnastaan, vapaamuotoista hengailua sekä fantasiointia kysymyksistä: Millaisia toimintaympäristöjä taiteilijana kaipaisin? Millaisia muotoja seuran toiminta voisi ottaa? Miten seura voisi toimia tukena taiteilijoille? Syysbonarina tarjoamme myös jelppiä ja vinkkejä apurahahakuihin.

10.10.2019 Opintopiiri: Esitystaide ja päästökompensaatiot klo 18.00

Tervetuloa Esitystaiteen seuran opintopiiriin, jonka teemana ovat taiteen päästökompensaatiot ja kestävät käytännöt. Illan aikana keskustellaan ja opiskellaan yhdessä aihepiiriä, mukaan voi tuoda omat tietonsa tai luulonsa, mutta pelkkä uteliaisuuskin riittää. Käsitellään mm. erilaisia päästökompensaatiohankkeita ja -tarjontaa, (esitys)taiteen päästöjä ja taidetoimijoiden kompensaatioesimerkkejä sekä kompensoinnin etiikkaa: onko kyse vain nykyaikaisesta anekaupasta ja omantunnon vaientamisesta? Onko taidetoiminta itsessään jonkinlaista ”henkistä, symbolista kompensaatiota” ja riittää sinällään? Mistä rahoitus päästökompensaatioon, kun taidetoimintakin väistämättä aiheuttaa joitakin päästöjä. Maailmassa, jossa vähän jokainen julistaa olevansa ”ilmastosankari”, miksi taiteilija tai taidelaitos ottaisi päästösyntejä kannettavakseen?

25.10.2019 Artist talk w/ Delta Venus ja S-projekti klo 18.00

Tervetuloa perjantaina 25.10. klo 18-20:00 tapaamaan Esitystaiteen seuran SYYSRESIDENSSIN taiteilijoita ja keskustelemaan heidän meneillään olevista projekteista ja tavoistaan tehdä taidetta.

Ohjelmassa:
klo 18: Keskustelu: Heli Keskikallion ja Linda Martikaisen kanssa heidän S-projektistaan ja praktiikoistaan
klo 18:45-19:00 tauko
klo 19 Keskustelu: Sara Mellerin kanssa Delta Venus -ryhmän tekeillä olevasta teoksesta The Betty Show
klo 20 Vapaata hengailua

15.11.2019 klo 12.30-13-30 Päivädisko/ Syysresidenssin Delta Venus -työryhmä avaa praktiikkaansa

Delta Venus -työryhmä avaa harjoitusprosessiaan päivädiskossa Esitystaiteen keskuksessa (sali 1) kello 12.30-13.30 – tervetuloa diskoilemaan!

Delta Venus työskentelee parhaillaan Esitystaiteen seuran SYYSRESIDENSSISSÄ.

THE BETTY SHOW/ Delta Venus- työryhmän projekti
The Betty Show yrittää tehdä esityksen ilman solistia, ilman A-roolin näyttelijää, ilman illan tähteä. Show on rajatilassa. Esitys voi olla tv-show, varietee-show, haastattelu ja tunnustus, intiimi ja seuraavassa hetkessä iso spektaakkeli. Ehkä hän ei halua olla koko ajan läsnä, ehkä hän ei pysty antamaan aina kaikkeaan yleisölleen. B-rooli. Betty ei pysty enää hillitsemään hermojaan vaan raivoaa röyhelömekossa. Esityksessä raivotaan röyhelömekossa. Sitten siinä on erilaisia kännipersoonia. Esityksessä on ehkä shownumeroita ja rajatilakokemuksia. The Betty Show on viiden naisen party monster joka haluaa kaiken, haluaa kokea kaiken, kokeilla kaikkea, ja olla kaikkien kanssa. Päivä on ollut pitkä ja Betty on janoinen!

29.11.2019 Work in progress/ Syysresidenssin taiteilijat Heli Keskikallio ja Linda Martikainen esittelevät työtään klo 18.00

S-projektin yhdeksäs esitysiltama järjestetään osana Esitystaiteen seuran Syysresidenssiä!

S-projekti on koreografien Heli Keskikallion ja Linda Martikaisen vuonna 2016 aloittama pitkäjänteinen kahden soolon rinnakkainen yhteistyöprojekti, joka haastaa soolotyöskentelyn konventioita sekä luo alustoja taiteilijoiden yhteentulemisille. Projekti järjestää mm. esitystapahtumia sekä keskusteluja taiteellisen työn ja sen mahdollistumisen ympäriltä. Esitystaiteen seuran Syysresidenssissä Martikainen ja Keskikallio tutkivat soolopraktiikan, sooloesityksen ja niiden yleisösuhteiden välistä vuorovaikutusta sekä työstävät sooloesityksiään.

Lisätietoja täältä: www.facebook.com/Sprojekti

MITÄ
Tapahtumaan sisältyy kaksi sooloesitystä ja keskustelua. Sooloesitysten jälkeen koreografit Heli Keskikallio ja Linda Martikainen kertovat soolotöistään sekä S-projektista. Yleisö voi osallistua vapaasti keskusteluun.

MILLOIN
Esitysiltama alkaa perjantaina 29.11 klo 18.00 ja kestää noin klo 20.30 asti. Tapahtumasta voi poistua aiemmin, mutta myöhässä ei valitettavasti pääse sisään.

ILMOITTAUTUMINEN
Yleisöpaikkoja on rajallisesti. Jotta varmistat paikkasi, ennakkoilmoittaudu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sprojekti . production [ at ] gmail . com.

MISSÄ
Esitysiltama järjestetään Esitystaiteen keskuksen Studio 4:ssä Puhdistamolla 2. kerroksessa.
Käyntiosoite: Eskus – Esitystaiteen Keskus, Kaasutehtaankatu 1, Helsinki.

ESTEETTÖMYYS
Eskuksen toiseen kerrokseen menee hissi viereisestä gallerian aulasta. Otathan meihin ennakkoon yhteyttä, jotta varmistamme sujuvat järjestelyt: Tarvittaessa täysin esteetön kulku. Tilassa on inva-WC.

Tapahtuman kielenä on englanti ja suomi. Käännämme tarvittaessa yhdessä kieleltä toiselle.

Vapaa pääsy
Tervetuloa!